Wat is Waskracht!?

Ontstaan

Het idee voor Waskracht werd geboren eind 2018 naar aanleiding van de voorstelling Xperiment van Anneke Schröder en Wim Peters in samenwerking met alle middelbare scholen in Helmond. In deze voorstelling speelden leerlingen van al deze scholen samen en er ontstond een verbinding tussen deze leerlingen uit alle wijken en van verschillende komaf.

Wethouder Cathalijne Dortmans sprak naar aanleiding van Xperiment met Anneke en Wim of een dergelijk initiatief zou kunnen met volwassen in Helmond en op die manier een verbinding te creëren tussen de Helmondse wijken. Zo werd de kiem voor Waskracht! gelegd,

Organisatie

Om het meteen goed aan te pakken werd een tiental mensen benaderd vanuit diverse disciplines om de organisatie van Waskracht op te tuigen. De stichting 'Cultuur verbindt Helmond' werd opgericht en een team van professionals voor, aan de ene kant, het creatieve proces beheren en aan de andere kant het organisatorische proces.

Het project Waskracht!

Maar wat is nou Waskracht!? Waskracht wordt een reizende theatervoorstelling die met een karavaan en platte kar als podium door de Helmondse wijken gaat trekken. De voorstelling geeft een kijkje achter de schermen bij een circus, waar de personages, nog zonder schminck en kostuum, gewoon zichzelf zijn. Herkenbaar als Helmondse types die botsen en liefhebben en er samen het beste van proberen te maken. De Waskracht Karavaan verbindt alle wijken van Helmond aan en met elkaar door een web van verhalen te weven. Verhalen uit het leven gegrepen, herkenbaar voor iedereen, met de was als verbindende factor.

Leon van der Zanden

Als professional speelt Leon van der Zanden 'het geweten' en leidt de voorstellingen in goede banen.

Spelers

De originele cast van twintig spelers uit Helmond staat te popelen om de nieuwe voorstelling samen op te tuigen. Samen met Robert van den Broek die het script schrijft en Anneke Schröder die de voorstelling regisseert. 

Wil je op de hoogte blijven van Waskracht!, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (onder aan de pagina) of volg ons op social media zoals Facebook of Instagram.


  • Deel deze pagina: